PAS GODT PÅ DINE SKO

Sko fra Apair bliver designet i Danmark og håndlavet af de fineste håndværkere i Italien. Uregelmæssige farvenuancer er et af kendetegnene ved naturligt læder og er et “stempel” på kvalitet.

Elsk dem og brug dem som en forkælelse for dine fødder, men beskyt dem mod regn, da læder ikke er vandtæt. Lad dem hvile engang i mellem og lad dem tørre langsomt, hvis de bliver udsat for vand.

Husk, at læder skal bruge beskyttelse og fugt. Du vil kunne bruge dine elskede sko længere, hvis du passer godt på dem. Udskift såle og hæle i god tid og vær’ sød ved detaljer og lynlåse. De vil elske dig for det.

På denne side vil vi både give dig inspiration til hvordan du kan behandle dine sko, og anbefale dig hvilke behandlings produkter vi elsker.

Vi vil gerne give vores kunder den bedste mulighed for at pleje jeres sko, så de holder sig smukke i lang tid.

Det der er så fantastisk ved læder sko er, at de kan holde til uendelig tid, og kun bliver smukkere med tiden, hvis de bliver behandlet godt.

BASIS BEHANDLING

Kærlig behandling af vores sko starter før de pudses. Her kan du læse om nogle enkle gode råd til behandling af både sneakers og lædersko.

Du bør altid behandle dine sko med en imprægneringsspray, før du tager dine sko på for første gang. Dette beskytter dem mod snavs og fugt (dette gælder dog ikke sneakers og andre sko, som ikke er lavet af læder)

Skift til et nyt par sko hver dag, da de kan risikere at blive våde i løbet af dagen og sko har brug for ca. 24 timer til at tørre.

Brug ikke skopudsningsmiddel som rengøringsmiddel. Fjern først det værste snavs med en klud eller børste.

Brug altid det bedst egnet behandlingsprodukt til dine sko. Hvis du er i tvivl, kontakt din skomager.

Hvis dine sko bliver gennemblødte, må du aldrig tørre dem på en radiator eller lignende. Du risikerer at læderet tørrer ud og knækker.

BEHANDLING AF LÆDER

Lædersko er nogle er de mest behagelige typer sko, man kan have på, da læderet tilpasser sig foden over tid. Lædersko har også brug for meget pleje, men hvis du gør det rigtigt, vil de holde for evigt uden at se slidte ud.

Rengør. Hvis skoene er beskidte, tør dem af med en lettere fugtig klud. Brug ikke rengøringsmidler og undgå at gøre dem alt for våde.

Pas på dem. Brug en skopudsningscreme for at pleje dem. Gnub cremen ind i læderet med en klud. Vælg en creme, som giver næring og blødgør skindet – helst i en lignende farve som skoen, så dens farve kommer endnu mere frem. Ellers er en neutral-farvet creme ideel.

Puds. Efter cremen skal du pudse skoen. For det bedste resultat, brug en blød skobørste med naturlige hestehår.

BEHANDLING AF ANDRE TYPER LÆDER

Ruskind og nubuck. Disse typer af læder kan i princippet imprægneres med en spray, så de bliver vand- og jordafvisende. Hvis uheldet er ude, kan man bruge en ruskindsbørste som børster skindet op og derfor fjerner snavs og pletter. Der findes også en lang række specialprodukter, som egner sig til at fjerne pletter fra sarte lædertyper. Efter sådan en behandling skal skoen sprayes med imprægnering igen. Brug altid vand på denne type lædersko, og undgå så vidt muligt at have dem på, når det regner.

Laksko. Dette er lædersko beklædt med glans eller folie. Derfor kan skoen enten behandles med imprægneringsspray eller skopuds. Denne type læder kan også behandles med olie. Påfør olien med en blød klud og puds skoen efterfølgende.

Slangeskind, metal o.lign. Denne slags sko er sjælden og sart. Det anbefales, at man får hjælp hos sin skomager til behandling af denne type. Der findes en lang række af specialprodukter, som bør anvendes. F.eks. kan man ikke bruge almindelig skopuds på slange- og krokodilleskind – her skal man bruge specielt pleje til krybdyr.

BEHANDLING AF LÆDERSÅLER

Lædersko har enten en læder- eller gummisål. Fælles for begge er, at de bliver slidte. Som hovedregel, bør en sål skiftes når gummisålen er slidt ned til 1mm. Det er en god ide at få sat en gummisål uden på en lædersål, da skoen på denne måde bliver mere vandtæt.